lördag 31 mars 2012

Besvikelsen

Var ute en runda på stan igår kväll, och vart vi än kom hördes samma sak. Klagan över regnet!
Det har inte regnat på ett år, varför måste det komma nu???
Folk är så besvikna att de gråter. Igår skulle de första semana santa-processionerna avgått, men allt blev inställt på grund av regnet. Likaså idag. Och det ska regna imorgon också, och på tisdag och på onsdag och därefter vet vi inte. Påskveckan verkar regna bort. Folk har längtat i ett helt år. Betalat mycket pengar för att vara med som nazareno till exempel, och så ställs allt bara in.
Så mycket förberedelser...
Sådan besvikelse.

4 kommentarer:

  1. Känns som om det är samma sak varje ar! Att det bara regnar i Andalucia under semana santa..

    SvaraRadera
  2. Jovisst men samtidigt är det la bra att det regnar nån gång om det nu inte regnat på ett helt år. Så blir det inte lika mkt problem med torka och vattenbrist sen. Så borde de tänka tycker jag.

    SvaraRadera
  3. Det kanske är bra! Katolska semana santa ska väl va lite lidande sådär, och nu kan alla lida extra mycket än vad de hade gjort annars!

    SvaraRadera
  4. Ulrika: Stämmer! Det regnar åtminstone några dagar varje semana santa!
    Tuvilda: Absolut. Grejen är att det inte är sådana där vattniga regn som marken behöver, utan det kommer små lätta skurar då och då som irriterar mer än de väter. Och det är tillräckligt för att ställa in.
    Mammas machete: Hahahaha! Såklart! På det här sättet lider de mycket mer än om de hade gått barfota genom stan, släpandes på två kors!
    Hur firar man påsk i Colombia? Kan du inte skriva något om det?

    SvaraRadera

ny gadget

ny gadget