tisdag 11 december 2012

Steg ett

Det första man måste göra (till och med innan man smälter smör och maler saffran) om man plötsligt vaknar en morgon i Spanien med en obetvinglig lust att baka lussekatter, är att dra in elementet i husets minsta rum och brassa på med värmen, så att degen får en chans att jäsa när det är så dags.




Jag hade kunnat skriva att steg ett i bakprocessen är att kolla om man verkligen har smör, socker och russin hemma, men de flesta... kollar nog sådant innan de sätter på elementet.

4 kommentarer:

  1. Det är få element som får spela en så central roll i lussebullsbak. Ditt element bör känna sig hedrat :)
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Ett tips: Ställ elementet under bordet alltså under tjockduken la camilla och sätt sedan brödbunken (med bakduk över) på en stolssits under la camilla den med, så blir det riktigt varmt och gött! Jag gjorde det i oktober i Spanien och det funkade bra, men det var ju förstås bara oktober...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en riktigt bra idé!
      Det ska jag prova!

      Radera

ny gadget

ny gadget