onsdag 15 oktober 2014

Karljohan på första svampplockardagen



Man måste känna honom för att förstå hur mycket Jesús hade sett fram emot den här helgen, den första på svampsäsongen.
Ändå trodde jag kanske att det inte skulle bli någon tur till Aracena på måndagen efter kräftkalaset.
Det blev sent med andra ord.
Eller tidigt, hur man nu ser på det.
Jesús, som var den som la sig sist, vaknade ändå redan klockan nio. Disa fick mat, vi gjorde oss i ordning, köpte baguetter med tortilla, hämtade Lidia, lämnade Disa hos sin farmor och åkte iväg.

Jesús hade hoppats att vi skulle bli ensamma i svampskogen med tanke på väderprognoserna som hade hotat med oupphörligt regnande, men ensamma var vi knappast.
Men inte alla hade åkt hit för att plocka svamp. Nu är det även säsong för kastanjer. Och vi hittade madroños, bär från smultronträdet, även om det är tidigt, de var fortfarande ganska omogna.




Svamp blev det ändå. En korg med finfina tentullos, eller karljohan som vi brukar säga i Sverige.
Igår blev det till lunch pasta med lök, vitt vin, peppar, grädde och karljohansvamp förstås.


2 kommentarer:

  1. Dill i tjock yoghurt som sås till fisk. Dill i skaldjurspaj. Sill i dill! Har besökt Sevilla igen men visste redan innan att det inte skulle bli tid att se dej, tyvärr. Förklarar senare i ett mer privat media. Krama lilla Disa, mycket!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Diillsås, mmm! Med stekt fisk, det är gott!
      Vi ses när vi båda kan! Bra att vi passade på vid ditt förra besök!

      Radera

ny gadget

ny gadget